X
Kontakt informacije

Rožac 11, CAP 52470 Umag, Umago

+385 52 752 116

info@zarubica.hr

Dogovorite termin

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem estetskih i funkcionalnih anomalija položaja čeljusti i zuba. Razlikujemo mobilne, fiksne ortodontske naprave (aparatiće za zube) i INVISALIGN prozirne apartiće za zube.

Fiksna ortodontska terapija

Fiksni ortodontski aparat sastoji se od prstenova, bravica koje se lijepe na svaki pojedini zub i žičanih lukova koji prolaze kroz središnji žlijeb na bravicama.

Bravice pacijent ne može skidati, njih stavlja i skida isključivo specijalist ortodoncije. Postoje nekoliko vrsta bravica (metalne, prozirne, bijele i dr. ). Koje bravice će se postaviti ovisi od anomaliji koja se treba ispravljati, cijeni i željama pacijenta.

Mobilna ortodontska terapija

Najčešće ovakvi aparati namijenjeni su najmlađima, ali ne isključuju ni stariju populaciju. Postoji nekoliko vrsta mobilne terapije i ona uvijek dolazi u obzir ako može ispraviti poremećaje u nizovima zuba, bez fiksne terapije.

Na temelju digitalnih snimaka čeljusti i zuba (ortopanski snimak, telerendgen snimak) ortodont u dogovoru sa pacijentom postavlja dijagnozu i plan liječenja.

INVISALIGN terapija (prozirni aparatići za zube)

Naime radi se o takozvanim «clear alignerima» ili prozirnim udlagama, koje se izrađuju prema kompjutorski navođenom sistemu. Jedna od najvećih prednosti «clear alignera» je svakako estetika, aparatić je u potpunosti proziran i potpuno nevidljiv na vašim zubima.

Uz pomoć prozirnih udlaga rade se pomaci na zubima te ih se tako dovodi u savršen niz. Svaka ortodonska terapija teži savršenom zubnom nizu i prelijepom osmjehu uz što manju pojavu recidiva, odnosno vraćanja zubiju u postavu kakvi su bili prije ortodonske terapije.

što možemo napraviti za vas

Ostale usluge

Opća stomatologija

Estetska stomatologija

Implantologija

Protetika

Parodontologija