X
Kontakt informacije

Rožac 11, CAP 52470 Umag, Umago

+385 52 752 116

info@zarubica.hr

Dogovorite termin

Protetika

Protetika zuba grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine. Suvremena protetika nudi niz rješenja za estetsko rješavanje manjih ili većih nepravilnosti zuba.

Fiksna protetika

Ne sviđa Vam se izgled Vaših zuba? Neugodno Vam se nasmijati ili neki zubi nedostaju pa Vam je nelagodno opustiti se i od srca se nasmijati?

Zubne krunice (zubne navlake) i mostovi su rješenja za Vaše probleme.

Zubne krunice su individualni protetski nadomjestci, služe za estetsku i funkcijsku rekonstrukciju. Koristimo ih kada su prirodni zubi izrazito oštećeni i/ili estetski neprihvatljivi, kod trauma zuba, abrazija ili ako se oštećenje ne može nadoknaditi plombom.

Mogu se postavljati na prirodne brušene zube ili na ugrađene zubne implantate. Ukoliko ih se stavlja na prirodne zube, zube je potrebno prethodno izbrusiti. Nakon brušenja, pacijent dobiva privremene krunice i iz naših prostora izlazi sa privremenim zubima.

Vrlo je važno nadomjestiti zube koji nedostaju.

Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. Stoga je vrlo važno nadomjestiti zube koji nedostaju. Tada se rade zubni mostovi.

Zubni mostovi se izrađuju uslijed nedostatka jednog ili više zuba.
Fiksno protetske nadoknade izrađuju se od metal-keramike i bezmetalne keramike (u našoj ponudi Zircon ili litij disilikatni IPS.e.max Press keramika).

Suvremena izrada kruna i mostova je izrazito olakšana modernim tehnikama izrade, tj. CAD/CAM tehnologijom. Trajanje izrade kruna i mostova je zaista kratko, svega desetak dana do dva tjedna, i zahtjeva svega nekoliko dolazaka.

Zubne krune ili mostovi postavljaju se pacijentima i samo stopostotno zadovoljstvo naših pacijenata je i naše zadovoljstvo.

Mobilna protetika

Kod pacijenta gdje nema uvjeta za fiksnu terapiju ili ugradnju implantata, preporuča se izrada totalnih ili parcijanih proteza.

U našoj ponudi ima i proteza učvršćenih na implantatima.

Pacijenti mogu proteze sami skidati i stavljati. Parcijalne proteze radimo s metalnom osnovom ili bezmetalnom osnovom. Metalne parcijalne proteze su izuzetno čvrste i podnose žvačna opterećenja.

Bezmetalne proteze su estetski jako prihvatljive jer su kvačice u protezi potpuno nevidljive te su pacijenti izuzetno zadovoljnim krajnjim estetskim rezultatom.

Pored fiksnih i mobilnih radova, postoje i kombinirani radovi.

Kombinirani radovi su jednim dijelom učvršćeni na postojećim zubima ili mostu, a ostatak je proteza. Preostali zubi preoblikuju se brušenjem i pripremaju se za prihvaćanje parcijalne proteze sa metalnom osnovom.

Krunice su sa protezom povezane specijalnim elementima – kopčama (etečmenima) koji su skriveni. Pacijenti su veoma zadovoljni jer su iskoristili zube što su im ostali u čeljusti, osigurala se dobra stabilnost i estetika je vrlo prihvatljiva.

što možemo napraviti za vas

Ostale usluge

Opća stomatologija

Estetska stomatologija

Ortodoncija

Implantologija

Parodontologija